「農×福×食」 近畿&全国の食の魅力を味わう
出演:料理研究家 服部幸應(服部学園 服部調理栄養学校校長)他
全国各地で生産された食材を使い、「みんなで3色パン」を考案。滋賀県甲賀市にあるCOCCALA BAKE & CAFEにて製造して、大津市の小川酒店などで販売した。レシピを監修した料理研究家の服部幸應氏を招いてトークイベントを実施した。パンにぴったりの珈琲、紅茶のスペシャリストが登壇し、トークを展開。盲ろう、聴覚障害の当事者も来場してイベントを楽しんでいた。
アクセシビリティ
DINING
ART BRUT CREATION NIPPON ARCHIVE
ART BRUT CREATION NIPPON ARCHIVE
"Agriculture x Welfare x Food" to convey the magnificence and scrumptiousness of the Japanese food culture
We are holding an event called "Agriculture x Welfare x Food" to convey the magnificence and scrumptiousness of the Japanese food culture of disabled people in Japan and overseas. In 2020, the Hattori Gakuen Hattori Nutrition College's chefs devised recipes using agricultural products produced by welfare service centers for disabled people in Kyushu, Hokkaido, Tokai/Hokuriku blocks under the supervision of cooking researcher Yukio Hattori. The results are delicious recipes accentuating the appeal of the ingredients.